Blog

Franchise Verirken

Franchise Verirken

FRANCHISE VERİRKEN DOĞRU LOKASYON VE DOĞRU İNSAN ÖNEMLİ…

Franchise modelleri hakkında bilgi veren Kahve Sokağı Yönetim Kurulu ve Başkanı Osman Budak, “Franchise verirken doğru nokta bizim için ne kadar önemliyse doğru ve dürüst insan olması da o kadar önemli.” diye belirtti.

Franchise modeliniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kahve Sokağı olarak franchising sistemimizi kendi şirketimiz içerisinde kendimiz yönetiyoruz. Bayilik için bilgi almak, şartları öğrenmek isteyen yatırımcılar mail yoluyla veya merkezimizi arayıp bize bilgilerini bırakıyorlar. En kısa süre içerisinde franchising birimimiz dönüş yapıp bilgilendirme yapıyorlar. Eğer bir dükkan varsa dükkanın konumu ve resimlerini isteyip, bölge araştırması yapıp, ortalama maliyetler hesaplanıyor ardından rapor haline dönüştürüp sunum yapıyoruz. Eğer dükkan yoksa o bölgedeki uygun dükkanların araştırmasını yapıp yine sunumunu yapıyoruz. Görüşmelerimizin sonucunda karşılıklı anlaşma sağlarsak proje sürecini başlatıyoruz.

Franchise şartlarınızdan bahseder misiniz?

Franchise almak isteyen yatırımcıların minimum 200 metrekare dükkan bulmaları gerekiyor.Dükkanların; işlek caddelerde,üniversite bölgelerinde, AVM’lerde, meydanlarda, kafeler caddesinde yani insan sirkülasyonunun yoğun olduğu noktalarda olması gerekiyor.

Dükkanın konumunu ve büyüklüğünü onayladıktan sonra metrekare bazında fiyat veriyoruz. Eğer yatırımcımız verdiğimiz fiyat teklifini onaylarsa mimar ve ekibini ölçüm alması için noktaya götürüyoruz.Bu esnada bizde 5 yıllık sözleşmemizi imzalıyoruz. Projemiz 10 günde çıkıyor. Ortalama 60 günde işletmeyi teslim ediyoruz.

Franchise verirken nelere dikkat ediyorsunuz?

Franchise verirken dikkat ettiğimiz pek çok nokta var. Bunlardan birincisi tabii ki mağazanın konumu ve kafe konseptine uygunluğu. Kafe konseptine uygun olması için mutlaka bahçe kullanım alanı olması zorunlu. Bir diğer önemli husus ise franchise bayiliği kime verdiğimiz noktasıdır. Sonuçta yılların birikimi olan bu sistemin sırlarını karşı tarafa veriyorsunuz. Franchise bayiliği vermeden önce tüm detayları karşı tarafa aktarıyoruz. Yatırımcı sözleşmeyi imzalamadan önce neye yatırım yaptığının kalem kalem bilgisini alıyor.

Franchise vereceğiniz kişilerde aradığınız özellikler nedir?

Daha öncede söylediğim gibi karşı tarafa sistemin tüm sırlarını veriyoruz. Bu yüzden yatırımcımız kötü niyetli olmamalı ve bilgileri başkalarıyla paylaşmamalıdır. Doğru nokta bizim için ne kadar önemliyse doğru ve dürüst insan olması da o kadar önemli. Ayrıca heyecanlı olmak çok önemli. Bayi sahibimiz işletmeyi açtıktan sonra her gün aynı heyecanla çalışırsa, bu çalışanlarına ve misafirlerine de yansıyacaktır. Markamızı iyi yansıtacak kişileri seçmeye özen gösteriyoruz.

Franchise sisteminin markanıza sağlamış olduğu avantajlar neler?

Franchise sistemi sayesinde pek çok şehirde bayilik verme avantajımız oluyor. Sürekli bölge araştırmalarımız ve ziyaretlerimiz olduğundan genellikle çoğu şehir ile ilgili bilgi sahibi oluyoruz. Böylelikle bildiğimiz bölgelerden bayilik talebi geldiğinde yatırımcımızla konuşurken karşı tarafı çok daha iyi anlayıp yönlendirebiliyoruz. Ayrıca franchise vermeden önce yatırımcıyla tüm icmal listelerini paylaştığımız için bu bizim güvenilir bir marka olduğumuzu gösteriyor ve karşı tarafın aklında hiç soru işareti kalmıyor.